Automobil Prnjavorčanina Vedrana Lepira (37) jučer je u vožnji pogođen zalutalim metkom.

Probijeno i većim dijelom smrskano je zadnje bočno staklo. Sreća u nesreći je što je dvadesetak minuta prije iz automobila izašlo njegovo troje maloljetne djece. Djeca su sjedila na zadnjem sjedištu.

Lepir ih je ostavio u Palačkovcima i produžio kod prijetelja na slavu u Derventi, kada je pogođen u gotovo samom centru Dervente, dok se nalazio za volanom svoje “Toyote Avensis”.

– Krenuo sam na slavu kod prijatelja u Derventu i kod Autobusne stanice na obilaznici čuo pucanj. Samo sekund potom sasulo mi se zadnje staklo na vratima automobila. Shvativši da sam pogođen, dodao sam gas i zaustavio se nekih 500 metara dalje na bivšoj benzinskoj pumpi “Dušanić”, kod “Frukte”, i odmah pozvao policiju. Sve je djelovalo gotovo nestvarno – objavio je Lepir na Facebooku, prenosi Buka.

Lepir je izjavio da je slučaj prijavio policiji.

– Baš kao što sam jasno čuo pucanj, na snimku kamere se raspoznaje i zvižduk zrna, kao i moja instiktivna reakcija, tokom vožnje. Jedan automobil je bio pedesetak metara udaljen, tako da otklanjam eventualnu mogućnost da je kamen mogao pogoditi u zadnje bočno staklo – navodi Lepir za Mojprnjavor.info, uz apel građanima da se obuzdaju od pucnjave, jer njegov slučaj svjedoči kojim opasnostima mogu biti izloženi i slučajni prolaznici.

Snimak možete da pogledate OVDJE.

Loading..
ChatBot

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o