Turistička zajednica KS predstavila turističku ponudu na sajmu u Izmiru

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku pondu i promovisala turističku destinaciju Sarajeva i Bosne i Hercegovine na sajmu TTI Izmir, Turska.
Na 17. sajmu turizma u Izmiru, zajedno su nastupili sa hotelima Hills i Hollywood, te turističkim agencijama Devim Tours i Elengance Tours.

Tokom tri dana sajamske promocije ostvareni su novi poslovni konktakti i dogovori, u cilju jačanja našeg turističkog sektora.
Turska je izuzetno važno turističko tržište, a posljednji statistički podaci pokazuju da su turisti iz te zemlje najbrojniji u Kantonu Sarajevo, te je važno što bolje upoznati njihove želje i očekivanja te im prilagoditi turističku ponudu, saopćeno je iz Turističke zajednsice KS.
Sajam je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma i Ministarstva trgovine, čiji je domaćin Općina Izmir, uz podršku TÜRSAB-a i u partnerstvu sa İZFAŞ i TÜRSAB Fuarcılık.
Na sajmu TTI Izmir, učestvovali su predstavnici iz brojnih institucija i sektora poput ministarstava, guvernera, općina, privrednih komora, turističkih agencija, turoperatora, turističkih ureda, hotela i smještajnih kapaciteta, avio kompanija, turistički transport, putničke tehnologije.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU