Turska obustavila letove prema više evropskih zemalja

Tedros Adhanom Ghebreyesus pozvao je zemlje da upotrijebe agresivne mjere protiv Covid-19 i da uvedu mjere socijalnog distanciranja kako bi spasile živote

Turska obustavlja letove iz i prema Njemačkoj, Francuskoj, Španiji, Norveškoj, Danskoj, Belgiji, Austriji, Švedskoj i Nizozemskoj od subote ujutro do 17. aprila u sklopu napora u borbi protiv koronavirusa, izjavio je u petak ministar transporta Mehmet Cahit Turhan.

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca rekao je da je Turska potvrdila još tri slučaja koronavirusa, čime se ukupni broj zaraženih popeo na pet.

Evropa je sada “epicentar” globalne pandemije koronavirusa, izjavio je ranije danas čelnik Svjetske zdravstvene organizacije.

Tedros Adhanom Ghebreyesus pozvao je zemlje da upotrijebe agresivne mjere protiv Covid-19 i da uvedu mjere socijalnog distanciranja kako bi spasile živote.

Njegovi su komentari uslijedili nakon što je nekoliko zemalja u Evropi izvijestilo o naglom porastu broja zaraženih i smrtnih slučajeva. Španija je sada najteže pogođena zemlja nakon Italije.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU