-1.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 veljače, 2023

Tuzla ima novog gradonačelnika nakon 22 godine

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzle javnim glasanjem jednoglasno su izabrali Zijada Lugavića za vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle.

Mandat vršioca dužnosti gradonačelnika može trajati najduže tri mjeseca, a u tom periodu se moraju organizirati prijevremeni izbori, a koje raspisuje Centralna izborna komisija BiH, pište tuzlanski portal enovosti.ba

tuzla ima novog gradonačelnika nakon 22 godine
tuzla ima novog gradonačelnika nakon 22 godine

Zijad Lugavić, doktor društvenih nauka iz područja ekonomije od 2021. godine do sada je obavljao dužnost pomoćnika gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj poduzetništvo i poljoprivredu. Lugavić je obavljao dužnosti i pomoćnika gradonačelnika za Službu za inspekcijske poslove i za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti.

Njegovu profesionalnu karijeru, koja obuhvata rad u u mnogim značajnim oblastima života i rada, kao što su ekonomski razvoj i poduzetništvo, kultura, sport, pitanja mladih, saradnja sa nevladinim sektorom, pitanja nacionalnih manjina, inspekcisjki poslovi, te radu realnoom sektoru, krasi i bogata univerzitetska karijera.
Zijad Lugavić obavljao je dužnost vanjskog saradnika na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, te profesora Visoke škole “FINra” u Tuzli.

Zvanje docenta iz oblasti menadžmenta, stekao je početkom ove godine.

  Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Tokom svoje profesionalne karijere, bio je član, a i komandant Gradskog štaba civilne zaštite, kao i predsjednik Gradske komisije Tuzla za popis stanovništva, kućanstava i stanova u BIH2013.godine. Bio je pripadnik Armije R BiH od aprila 1993. do decembra 1995. godine.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU