-11.2 C
Sarajevo
Utorak, 25 siječnja, 2022
Još

  Tuzla: Obavještenje poljoprivrednim proizvođačima

  Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu grada Tuzla obavještava poljoprivredne proizvođače sa područja grada Tuzle koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koji su prijavili animalnu i biljnu proizvodnju u 2019. godini, da je Vlada Tuzlanskog kantona donijela Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2019 godini.

  U skladu sa Zakonom o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju Tuzlanskog kantona i Pravilnicima o ostvarivanju novčanih podrški po modelu podrške proizvodnji, kapitalnih ulaganja i ostalih vrsta podrški, obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzle, da mogu početi sa podnošenjem zahtjeva za ostvarivanje prava na kantonalne novčane podrške predviđene Programom novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2019 godini.

  - Oglašavanje -

  Zahtjevi za ostvarivanje prava na novčane podrške se podnose na propisanim obrascima koji se mogu preuzeti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle, svakog radnog dana od 8 do 12 sati, a popunjeni obrasci sa propisanom dokumentacijom se predaju u pisarnicu grada Tuzle.

  Za sve dodatne informacije o načinu podnošenja zahtjeva, vrstama kantonalnih novčanih podrški, dokumentaciji koja se predaje uz zahtjev i rokovima do kojih se zahtjevi mogu predati, poljoprivredni proizvođači mogu dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle, kancelarija br. 223 ili putem telefona 035/307-386.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO