Tuzlanska policija uhapsila kriminalca za kojim je tragalo pet MUP-ova u Federaciji BiH

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona uhapsili su Sanela Arslanija za kojim su tragala još četiri ministarstva unutrašnjih poslova u Federaciji BiH.

Sanel Arslani kriminalna je osoba koja je policijskim službenicima od ranije dobro poznata, uglavnom po krađi automobila. Upravo zbog ovakve vrste krivičnih djela, ali i onih koja se odnose na druge imovinske delikte, za njime je duži vremenski period tragalo čak pet ministarstava unutrašnjih poslova u Federaciji BiH, a policija je pozivala i građane da im pomognu sa informacijama o njegovom kretaju.

Kako su zvanično naveli iz Uprave policije MUP-a TK, Arslani, koji je rođen 1977. godine u Kelnu, a državljanin je BiH, danas je uhapšen u koordiniranoj akciji na širem području Lukavca, nakon višemjesečnog operativnog rada i postupanja po ranije raspisanim operativnim potragama.

“Arslani je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je na području Tuzlanskog kantona i drugih kantona Federacije Bosne i Hercegovine, počinio više teških krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom FBiH”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Kako su dodali, u prethodnom periodu zbog počinjenih više krivičnih djela krađa te teška krađa, koje su počinjene na području Tuzlanskog kantona, Uprava policije MUP-a TK raspisala je dvije operativne potrage za Arslanijem, dok su četiri kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova s područja Federacije BiH također raspisala potrage za njim zbog počinjenja više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata.

“Sanel Arslani je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK radi kriminalističke obrade, nakon čega će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH, uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu na nadležnost i dalje postupanje”, precizirali su iz Uprave policije MUP-a TK.

Inače, Arslani je zbog krađe automobila u Tuzli bio uhapšen 2013. godine, kada je završio u pritvoru.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU