Tuzlanski kanton: Peti dan bez novih pozitivnih slučajeva korona virusa (VIDEO)

U Tuzlanskom kantonu nema novooboljelih od korona virusa. U protekla 24 sata obavljeno je 166 testiranja i svi su nalazi bili negativni. U kućnoj izolaciji trenutno su 982 osobe – rekla je u današnjem obraćanju medijima Ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Na UKC-u je trenutno hospitalizirano pet pacijenata sa potvrđenim korona virusom, u Centru za srce hospitaliziran je jedan pacijent, u Brčko disktritu jedan pacijent i u kućnoj izolaciji 51 pacijent. Svi ovi pacijenti koji su smješteni u bolnicama su srednje teške kliničke slike ali još niko od njih nije priključen na respiratore.

Dvije osobe su se oporavile i otpuštene sa liječenja a su vezane za klaster Centar za srce. U ovom klasteru je još 25 zaraženih korona virusom dok su klasteri Lukavac, Gračanica i Banovići zatvoreni tj. nema više z犀利士 araženih osoba u tim klasterima.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija na području Federacije BiH, prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH na koronavirus je testirano 465 uzoraka i potvrđen je 41 novi slučaj.

Na području Federacije BiH do sada je ukupno 8938 testiranih i do sada su ukupno potvrđena 722 slučaja. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH imamo i 85 oporavljenih pacijenata

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU