Tvrtka Apple se do 2023. planira prebaciti na vlastitu 5G opremu

Appleova kupovina Intelovog 5G modemskog sustava za pametne telefone u 2019. godini mogla bi početi donositi dividende do 2023. godine. Analitičari procjenjuju da će se prvi iPhone uređaji koji koriste Appleove 5G čipove pojaviti najranije 2023. godine. Ako se to pokaže točnim, Apple će se do tada osloniti na Qualcomm koji će isporučiti svoje modeme za barem još nekoliko generacija iPhonea.

U izvještaju analitičara navodi se da će iPhone usvojiti Appleov vlastiti dizajn 5G čipova najranije 2023. godine. Kako je prodaja Androida na svjetskom tržištu 5G telefona spora, Qualcomm će biti prisiljen natjecati se za više narudžbi kako bi nadoknadio gubitak Appleovih narudžbi. S obzirom na izazove koje su Apple i Intel imali implementirajući 5G modem, nije iznenađujuće što Appleu treba neko vrijeme da razvije vlastite čipove, piše Engadget.

Apple trenutno koristi Qualcommov modem Snapdragon X55 u aktualnim iPhone 12 modelima, a očekuje se da će koristiti modele X60 i X65 u sljedećim serijama koje bi se trebale pojaviti tijekom 2021. i 2022. godine. Jednom kad se tvrtka prebaci na vlastite modeme, pretpostavlja se da će to sniziti cijene 5G modema i učiniti tehnologiju pristupačnijom za pametne telefone nižeg ranga.

geek.hr/clanak/tvrtka-apple-se-do-2023-planira-prebaciti-na-vlastitu-5g-opremu/”>Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU