Twitch obrisao 7,5 milijuna botova koji lažno podižu statistike streamera

Twitch je otkrio preko 7,5 milijuna bot računa koji podižu statistike streamerima, objavila je tvrtka u vlasništvu Amazona na Twitteru. Sada je započelo uklanjanje tih računa, a korisnici se upozoravaju da bi tijekom narednih dana mogli primijetiti nagli pad broja pratitelja i gledatelja.

Botovi su izvodili radnje koje se nazivaju follow-botting i view-botting, napomenuli su iz tvrtke. Botovi mogu znatno podići broj pratitelja i pregleda na platformi. Twitch koristi obje statistike za unaprjeđivanje kanala pa se samim time povećava šansa za otkrivanje ako dođe do drastičnih promjena u brojevima.

Popularni streameri zabilježili su nagli pad, a peti najpopularniji streamer Twitch platforme, xQc, ukupno je izgubio 2,2 milijuna pratitelja. Chance “Sodapoppin” Morris zabilježio je još veći pad, izgubivši 2,8 milijuna pratitelja, što je oko 45% njegovog ukupnog broja pratitelja. Ostali top streameri zabilježili su daleko manje gubite ili čak rast tijekom posljednjih tjedana, piše Engadget.

Uz uklanjanje bot računa, tvrtka je najavila da će možda poduzeti i neke pravne radnje pa će možda tužiti prodavatelje bot računa kako bi umanjila lažne statistike. Ipak, iz tvrtke navode da neće kažnjavati korisnike koji su žrtve botovskih napada.

geek.hr/clanak/twitch-obrisao-75-milijuna-botova-koji-lazno-podizu-statistike-streamera/”>Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU