9 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

TZ SBK  dodijelila certifikate nositeljima bike friendly standarda

U okviru realizacije završnih aktivnosti vezanih za projekat Staza stare pruge Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona danas je dodijelila bike friendly certifikate.

U skladu s programom razvoja biciklizma na području kantona, TZ je provela proces certificiranja MMSP iz oblasti cikloturizma za područje Središnje Bosne.

Kako ističe direktor TZ SBK, Miroslav Matošević, kompletan projekat proveden je u suradnji s Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH ured u Bosni i Hercegovini a s ciljem jačanja turističkog sektora.

„Izuzetno smo zadovoljni što smo uspjeli kreirati mrežu turističkih djelatnika koji će sasvim sigurno u narednom razdoblju uveliko doprinijeti kako razvoju i popularizaciji biciklističke lokacije, tako i kreiranju imidža Središnje Bosne kao atraktivne cikloturističke destinacije“, kazao je Matošević.

Uvjete javnog poziva za dodjelu biciklističke opreme zadovoljilo je 25 aplikanata s područja Središnje Bosne.

Jedan od njih je i Slobodan Brkić, vlasnik Boca d.o.o. Vitez, koji je istaknuo značaj TZ SBK u doprinosu razvoja biciklizma i cikloturizma u BiH, ali i upravo tog uvezivanja svih ugostitelja i trgovačkih djelatnika.

„Biciklizam je posebno u posljednjih nekoliko godina u stalnom usponu razvoja, a samim time i generalno svijest o ovom stilu života ovdašnjih stanovnika se mijenja, te danas imamo priliku vidjeti sve više biciklista i u našoj Središnjoj Bosni“, kazao je Brkić.

  ArcelorMittal Zenica o najavljenom prekidu isporuke prirodnog plina

Također, ovom prilikom održano je i stručno predavanje  na temu bike friendly standarda u organizaciji stručne savjetnice za turizam Ministarstva gospodarstva SBK, Amre Livnjak, te edukacija iz oblasti cikloturizma koju je priredio stručni savjetnik TZ Kantona Sarajevo, Faruk Čaluk.

drukciji.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
TNT Portal
TNT Portalhttp://tntportal.ba
TNT Portal donosi najnovije vijesti uz oglase za posao i zanimljive sadržaje kao što su recepti, horoskop, sanjalica, kvizovi i radio stanice.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU