U banjalučkoj bolnici pacijent koji je doputovao iz Italije

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, Todorović je rekla i da se vrši i zdravstveni nadzor svih osoba koje su s njim bile u kontaktu

Osoba s akutnom respiratornom infekcijom, koja je došla iz Italije, prebačena je u banjalučku bolnicu i bit će testirana na virus korona – potvrdila je direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović.

Pacijent je jučer prebačen u tu zdravstvenu ustanovu i zadržan je na liječenju, a njegovo stanje je stabilno.

– Izolovan je i radi se dodatna dijagnostika, odnosno testiranje na koronavirus, jer je došao iz Italije – rekla je Todorović precizirajući da su u toj bolnici već smještena tri pacijenta zaražena koronavirusom.

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, Todorović je rekla i da se vrši i zdravstveni nadzor svih osoba koje su s njim bile u kontaktu.

U Domu zdravlja Banja Luka u protekla 24 sata pod zdravstvenim nadzorom bilo 117 osoba, dok je za 11 osoba prestao 14-dnevni nadzor, a 43 osobe su u kućnoj izolaciji.

U tom periodu, kako je dodala, u Domu zdravlja Banja Luka zabilježen je smanjen broj pacijenata s akutnim respiratornim tegobama (ukupno 83), dok su tri imala simptome slične gripi.

fokus.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU