U Banjoj Luci danas protestuju pozicija i opozicija, na istom mjestu i u isto vrijeme

Za danas su u Banjoj Luci zakazana dva skupa u isto vrijeme i u istom terminu, opozicije i boračkih udruženja, a iz policije su pozvali građane da svoje stavove izražavaju mirno i dostojanstveno, u skladu s propisima RS, te da se uzdrže od narušavanja javnog reda i mira te drugih oblika nedoličnog ponašanja.

Iz Policijske uprave Banja Luka su potvrdili da su im podnesena dva zahtjeva za održavanje javnog skupa za danas u 18 sati u Parku “Mladen Stojanović“, prenosi Fena.

Jedan zahtjev upućen je od narodnih poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Draška Stanivukovića (PDP), Jelene Trivić (PDP) i Nebojše Vukanovića (Klub SDS), a drugi zahtjev uputilo je Udruženje ”Čast otadžbine” Beograd.

-Policijska uprava Banja Luka nije zabranila održavanje nijednog od prijavljenih javnih skupova, a policijski službenici izvršit će obezbjeđenje oba javna skupa u skladu sa svojim ovlaštenjima – navode iz policije.

Lokacije na kojima bi trebalo da budu održani ovi skupovi, u banjalučkom parku, udaljene su svega nekoliko metara.

Na drugom skupu, pod parolom “Za RS”, najavljen je i lider SNSD-a Milorad Dodik te još neki zvaničnici RS, dok će opozicija, kako su najavili, govoriti protiv Programa reformi i incidenta od 23. decembra tokom zasjedanja entitetskog parlamenta.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU