U BiH osvanuo mural Novaka Đokovića visok osam metara (FOTO)

Popović dodaje da je mural visine osam metara, te da je vjerovatno i najveći koji je posvećen najboljem teniseru na svijetu – Novaku Đokoviću

Akademski slikar iz Istočnog Sarajeva Miloš Popović, autor murala Novaka Đokovića koji je oslikan na stambenoj zgradi na Trgu Srđana Kneževića u Trnovu, izjavio je Srni da je ovo bio poprilično težak i izazovan posao, s obzirom na to da je riječ o portretu i odgovornosti da lik treba da bude autentičan.

Popović dodaje da je mural visine osam metara, te da je vjerovatno i najveći koji je posvećen najboljem teniseru na svijetu – Novaku Đokoviću.

“Bilo je potrebno pet dana kako bi mural bio završen. Prenos skice na zid vršio se putem takozvane mreže kojom su se služili još i stari majstori gdje su svoje male skice prenosili na stropove crkava, velika platna i tako dobijali refrentne tačke”, objašnjava Popović, dodajući da su mu tokom rada pomogli studenti grafičkog dizajna Đorđe Paštar i Boris Tomić.

Popović kaže da murali sami po sebi izazivaju veliku pažnju javnosti, tako da se već prvi dan po obrisima i konturama moglo naslutiti da se radi o liku Novaka Đokovića, što je ohrabrilo cijelu ekipu u nastavku posla.

Inicijativu za izradu murala, kako je rekao, pokrenula je Turistička organizacija opštine Trnovo, te da je on rado prihvatio njihov poziv.

“Moje primarno interesovanje vezano je za druge tehnike slikarstva. Mada ovo nije prvi mural koji sam naslikao, priznajem da sam u početku mislio da je to krupan zadatak za mene. Imao sam priliku da se okušam u ovoj tehnici u prethodnom periodu kada sam oslikao mural na Jahorini, međutim, bio je manje zahtjevan od ovog u Trnovu”, rekao je Popović.

Popović dodaje da su prve reakcije pozitivne, ali je bilo i onih koji su smatrali da je to paradoks jer postoje i bliži motivi vezani za Trnovo.

“S obzirom na to da je Novak broj jedan u svijetu sporta, to je globalna poruka. Vjerujem da će svi koji posjete ovu malu opštinu, iskoristiti priliku da se fotografišu pored murala, te bar na kratko provedu vrijeme u ovom malom mjestu, koje zaista posjeduje bogatu turističku ponudu”, rekao je Popović.

u bih osvanuo mural novaka đokovića visok osam metara (foto)
источно сарајево, 28. јула /срна/ – мурал новака ђоковића на стамбеној згради на tргу срђана кнежевића у трнову, аутора милоша поповића, сликара из источног сарајева.

Miloš Popović rođen je u Sarajevu 1988. godine, a trenutno živi u Istočnom Sarajevu. Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu upisao je 2013. godine, a diplomirao 2017. godine na Odsjeku slikarstvo.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU