U Centru „Safet Zajko“ gradit će se najveće dječije igralište u Sarajevu

Centar za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ uskoro će biti bogatiji za još jedno dječije igralište koje će po svojoj veličini i sadržajima biti najveće u Sarajevu.

Park s pet kula će se prostirati na površini od oko 1.000 metara kvadratnih, a moći će da primi i do 150 djece odjednom, što ga čini najvećim igralištem u Sarajevu.

Načelnik Efendić istako je kako je Centar “Safet Zajko” najveće mjesto u gradu Sarajevu za odmor i rekreaciju svih generacija, a posebno najmlađih, te da bez obzira na veliki broj postojećih sadržaja za djecu, uvijek nedostaje novih.

“Interes za korištenje dječijih igrališta je veliki i mi smo se odlučili da izgradimo jedan veliki dječiji park koji će biti do sada najveće dječije igralište u gradu Sarajevu, a vjerovatno i u BiH, i mislim da takvo do sada nije nigdje ni izgrađeno. To je zapravo jedno trospratno igralište koje u jednom trenutku može da primi 150 djece. Na nekih 1.000 kvadratnih metara prostora bit će smješteni kule i tobogani koji se izdižu na tri sprata i vjerujem da će za sve naše mališane biti jedna velika atrakcija da već od proljeća mogu da koriste jedno takvo igralište”, istakao je načelnik Efendić.

Prva teniska dvorana u Sarajevu

Prilikom današnjeg potpisivanja Ugovora načelnik Efendić najavio je i nove sportske sadržaje koji će se graditi na prostoru novogradske općine. Kazao je da je u Centru “Safet Zajko” u toku izgradnja teniske dvorane koja će imati dva teniska terena standardnih dimenzija i dva manja za trening.

“To je također prva teniska dvorana u Sarajevu kao namjenski izgrađen objekt, ostalo su sve improvizirani prostori u zimskim mjesecima, određeni baloni itd. Također, ubrzo ćemo potpisati Ugovor za ugradnju umjetne trave na stadionu “Otoka” i rasvjete, kao i za postavljanje balona za korištenje dijela sportskih terena u Centru “Safet Zajko” u zimskim uslovima, tako da će biti sadržaja i za najmlađe i za sportiste. Veliki interes je izražen kod svih sportskih škola u Novom Gradu, a mi se trudimo da im omogućimo što bolje uslove”, kazao je općinski načelnik Semir Efendić.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU