U Centru „Safet Zajko“ izgrađena prva teniska dvorana u Sarajevu, osigurani uslovi za profesionalni tenis i igranje mečeva

U općini Novi Grad Sarajevo, tačnije u Centru za edukaciju, sport i rekreciju „Safet Zajko, izgrađena je prva teniska dvorana u gradu Sarajevu. Projekat predstavlja značajan iskorak u stvaranju uslova za profesionalni tenis, za trening svih uzrasta i odigravanje mečeva.

Teniska dvorana prostire se na 2.500 metara kvadratnih i ima četiri teniska terena sa zemljanom podlogom, od kojih su dva za profesionalne mečeve i dva pomoćna terena za razvoj teniske škole. Dvorana ima grijanje, adekvatne svlačionice kao i manje tribine, za sva četiri terena, uz mogućnost postavljanja montažnih tribina prilikom odigravanja značajnijih mečeva.

Izgradnjom teniske dvorane osigurani su uslovi za održavanje treninga i mečeva i u toku zimskih mjesecima i olakšani uslovi treniranja brojnim zaljubljenicima tenisa u našem gradu i općini.

-Nepovoljni uslovi za treniranje, u ranijem su periodu primorali mnoge profesionalne tenisere iz općine Novi Grad, ali i iz cijelog Sarajeva, da napuste našu državu i nastave svoju tenisku karijeru u zemljama regiona ili Evrope – saopćeno je na stranici Općine Novi Grad.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU