U četvrtak počinju radovi na dionici autoceste A1 Podlugovi-Sarajevo sjever

Radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije na dionici autoceste A1 Podlugovi – Sarajevo sjever počet će u četvrtak, 1. kolovoza, a kako je planirano, trajat će 90 dana i izvodit će se u više etapa.

Radove će izvoditi firma Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će konzorcij Modus Projekt d.o.o. Kakanj i AIK Inženjering d.o.o. Banovići, priopćila je Press služba JP Autoceste FBiH.

Kako se navodi u pojašnjenju, u prvoj etapi koja počinje 1. kolovoza izvršit će se izmjena režima prometa u dužini od oko 2 km, odnosno od km 56+900 do km 58+800. Vozila koja putuju desnom kolovoznom trakom (smjer Podlugovi – Sarajevo sjever) na stacionaži km 56+900 će biti preusmjerena na lijevu kolovoznu traku (smjer Sarajevo sjever – Podlugovi), te će se promet odvijati dvosmjerno lijevom kolovoznom trakom do km 58+800, nakon kojeg se promet odvija normalnim tokom.

Iz Autocesta FBiH pozivaju vozače na poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije, posebno brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili ni svoju ni sigurnost drugih sudionika u prometu.

(FENA) I.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU