15 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

U galeriji ‘Java’ otvorena izložba printova ‘Digitalni svijet’

2019-05-21 20:19:25

U galeriji ‘Java’ otvorena izložba printova ‘Digitalni svijet’

Izložba printova “Digitalni svijet” autorice Dragane Nuić Vučković otvorena je večeras u sarajevskoj galeriji “Java”.

Postavku čini 35 digitalnih slika koje su printane na plakat papirima.

– Dosta su koloristične i govore o dječijem i na oko zaigranom bezbrižnom svijetu. Međutim, pozadina cijele izložbe je ta da djeca, iako bi trebala biti sretna i vesela, danas to nisu što vidimo usljed siromaštva i drugih razloga. Zbog nasilnog protjerivanja ljudi iz svojih zemalja također djeca ne mogu biti sretna jer provode djetinjstvo “iza žica”. To bi bila priča koji stoji iza mojih slika – kazala je Feni Nuić Vučković na otvaranju izložbe.

Njeni printovi su upečetljivih naziva kao: “Igra s malim slatkim demonom”, “Ples na kiši”, “Vrati mi moje godine”, “Vertigo”, “Sunce od lubenice”, “A ja kažem A”, “Sunčev putnik”…

– Draganino slikarstvo je jedan od najboljih vidova otpora prema teškoj svakodnevnici – poručila je Kristina Ljevak koja je prisutnim gostima predstavila večerašnju izložbu  “Digitalni svijet”.

- Oglašavanje - u galeriji 'java' otvorena izložba printova 'digitalni svijet'

Autorica Dragana Nuić Vučković izlagala je na 47 samostalnih i na više od 280 kolektivnih, selektivnih i pozivnih izložbi, te je više puta nagrađivana za crtež i slikarstvo u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Vanredna je profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru, gdje je doktorirala 2015. godine s temom “Deformacija oblika i infantilna regresija u funkciji slikarske ekspresije”.


5 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
5 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima