6.6 C
Sarajevo
Nedjelja, 24 listopada, 2021

U HNS-u postaju svjesni nemogućnosti svojih anticivilizacijskih zahtjeva

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarišući  informaciju o najavljenom povlačenju apelacije Borjane Krišto, kazao je da u HNS-u izgleda konačno postaju svijesni nemogućnosti usvajanja njihovih anticivilizacijskih zahtjeva.

– Najavljeno povlaćenje apelacije Borjane Krišto pokazalo je da čak i u HNS-u postaju svijesni da su njihovi zahtjevi duboko anticivilizacijski, i u suprotnosti ne samo sa postojećim ustavnim ustrojstvom Bosne i Hercegovine nego i s evropskim pravnim normama. Ono što je gospoda iz tzv. HNS-a zahtijevala jeste produbljivanje već postojeće diskirminacije u ustavnom sistemu Bosne i Hercegovine, a znamo da je Evropski sud za ljudska prava naložio da se ta diskriminacija otkloni a ne da se dodatno utvrđuje kako to traže iz tzv. HNS-a, a to  između ostalog jasno piše u u objavljenom Mišljenju Evropske komisije o Bosni i Hercegovini – rekao je za Fenu Komšić.

– Najavljeno povlačanje apelacije Borjane Krišto jeste još jedan debak politike tzv. HNS-a, kao što je to i slučaj s Mišljenjem Evropske komisije koje u ovom trenutku predstavlja najveći problem za politike koje su podnosile apelacije Ljubić i Krišto – smatra Komšić.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima