U izolaciji na području TK 95 osoba, za sada bez simptoma koronavirusa

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona održao je sastanak na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija vezana za širenje infekcije izazvane virusom COVID-19.

Sa današnjim danom na području Tuzlanskog kantona u kućnoj izolaciji nalazi se 95 osoba koje su boravile u regijama gdje je oboljenje aktivno, svi bez simptoma oboljenja.

Krizni štab moli građane da budu svjesni težine i složenosti epidemiološke situacije kada je u pitanju novonastalo oboljenje, te da u potpunosti poštuju mjere i preporuke Kriznog štaba TK, Kriznog štaba FBiH, općinskih/gradskih kriznih štabova i stručnog zdravstvenog , što je neophodno ukoliko želimo da epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona i dalje ostane pozitivna.

Članovi Kriznog štaba su ovom prilikom upoznati sa aktuelnom Naredbom Kriznog štaba FBiH, te dogovorene aktivnosti na realizaciji potrebnih koraka i mjera. Također je odlučeno je da se u sastav Kriznog štaba Ministarstva TK kooptira i član iz MUP TK što će doprinijeti još efikasnijem radu kriznog štaba.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU