U Juventusu uplašeni za Mauricija Sarrija: Puši 60 cigareta dnevno i spada u rizičnu grupu

Italijanski gigant Juventus stavio je menadžera Maurizija Sarrija u poseban režim zaštite zbog pandemije koronavirusa, koja je zaustavila evropski fudbal.

Dvojica igrača Stare dame Blaise Mautidi i Daniele Rugani u protekle dvije sedmice pozitivno su testirani na COVID-19, što je rezultiralo da 121 osoba, uključujući igrače i uposlenike kluba, budu u samoizolaciji dvije sedmice.

Sarri je testiran negativno, ali uprkos tome trener Juventusa spada u rizičnu grupu.

Nije novost da je Sarri strastveni pušač i da je više izložen ozbiljnim zdravstvenim rizicima jer je poznato da bi se oni koji imaju probleme s plućima, uključujući i ostale zdravstvene probleme, mogli suočiti s većim poteškoćama u liječenju.

Trener Juventusa puši 60 cigareta dnevno, a na početku ove sezone je imao upalu pluća. U prvoj polovini septembra zbog toga nije sa klupe vodio utakmice svog tima.

Uz pomoć medicinskog osoblja Juventusa uspio se potpuno oporaviti. Sada pažljivo sluša upute ljekara Stare dame o zdravstvenim problemima u vezi s koronavirusom.

“Razgovarao sam s njim prije tri dana. U dobrom je raspoloženju. Nedostaje mu svakodnevni život, boravak na terenu, to mu je u krvi. No, situacija je takva da se sada koncentrira na vrstu posla koji može raditi od kuće”, rekao je za Tuttosport njegov dugogodišnji prijatelj Aurelio Virgili.

“Gleda utakmice, proučava podatke o igračima. On je poput mašine. Naprimjer, ako biste ga pitali koliko je Cuadrado pretrčao kilometara protiv Intera, odgovorio bi vam koliko je trčao naprijed, nazad, lijevo, desno”, dodao Virgili.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU