20 C
Sarajevo
Četvrtak, 21 listopada, 2021

U KK Mladost razmišljaju o budućnosti, Jašarević: Mnogo ulažemo u masovnost igrača

Košarka je jedan od najtrofejnijih i najpopularnijih ekipnih sportova u našoj zemlji

Ovdje su stvorene ekipe koje su bile najbolje u Evropi, kod muškaraca je to bila ekipa KK Bosna iz Sarajeva a kod dama KK  Jedinstvo Aida iz Tuzle. Sa ovog našeg poneblja potekla su  dobro poznata i priznata imena košarke kao što su Mirza Delibašić, Raza Mujanović, Jusuf Nurkić, Mara Lakić, Mirza Teletović, Stojanka Došić, Džanan Musa, Zoran Savić, Dražen Dalipagić, Nenad Marković…

u kk mladost razmišljaju o budućnosti, jašarević: mnogo ulažemo u masovnost igrača
U KK Mladost razmišljaju o budućnosti, Jašarević: Mnogo ulažemo u masovnost igrača

Ti sjajni rezultati i ta dobro znana košarkaška imena bili su idoli brojnoj našoj djeci i omladini da i oni počnu trenirati ovaj atraktivni sport, nadajući se da će i oni nekada „zasijati“ na evropskom košarkaškom nebu.

u kk mladost razmišljaju o budućnosti, jašarević: mnogo ulažemo u masovnost igrača
U KK Mladost razmišljaju o budućnosti, Jašarević: Mnogo ulažemo u masovnost igrača

U mnogim našim gradovima i klubovima formirane su košarkaške sekcije, počev od najmlađih pa sve do seniorskog uzrasta, a gdje sa mladim, talentovanim košarkašima rade stručni treneri koji svoje iskustvo i znanje prenose na mlade igrače. Takav slučaj je i u KK Mladost iz Ilijaša, a o čemu prvi čovjek kluba,veoma ljubazni predsjednik Ibrahim Jašarević, nam je rekao sljedeće:

”U našem klubu oduvjek se je pridavala pažnja radu sa mlađim selekcijama i produkt takvog ispravnog puta su dobro poznata košarkaška imena kao što su naš „A“ reprezentativac Kenan Kamenjaš, zatim Vedran Mirković koji je bio Evropski prvak sa kadetskom reprezentacijom BiH, Alija Islamović…To dokazuju i ostvareni rezultati i na kraju sezone 2019/2020, koja je prekinuta zbog COVID-a 19. Kadeti Mladosti su zauzimali ubjedljivo prvo mjesto u grupi B i sa relanim šansama za borbu za Play OFF lige.  Minibasket ekipa KK Mladost se također borila za mjesto u Play OFF-u te smo zauzimali 4. mjesto koje je vodilo u Play OFF i razigravanje za prvaka Kantona. Juniori KK Mladost su zauzimali 6.mjesto. Krajem novembra 2020.godine KK Mladost kreće u Ligaška takmičenja Košarkaškog Saveza Kantona Sarajevo, a zbog mjera vezano za COVID 19 utakmice se održavaju svakih 15.dana. U ovom periodu smo odigrali 4 kola u svakoj selekciji . U ovom dijelu rezltati odigranih utakmica bili su većinom kao pobjede Mladosti, te se na svim tabelama nalazimo u gornjem dijelu. Sa ponosom ističemo da smo kao klub iskoristili šansu i povećali masovnost igrača kao i proširenje trenažnih kapaciteta u Brezi i Varešu gdje smo pokrenuli Škole košarke u ove dvije Općine, a sa mladim košarkašima rade naši treneri Eldin Herco,Ajdin Kahriman,Benjamin Velić… U saradnji sa sponzorima (namještaj EZAM i Sarajevo Osiguranje) i roditeljima obezbjedili smo sportsku opremu u vidu dresova i lopti za sve selekcije koje se takmiče, kao i trening opremu. Naš cilj je od tih mladih igrača stvoriti dobre sportaše i momke na koje će biti ponosan naš klub,njihovi roditelji, komšije…i zato ćemo u budućem periodu pokušati stvoriti još bolje uslove za pripreme, treniranje i igranje mečeva.”

Piše:   Rešad MAMELA

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima