U Modriči se gradi bazen, vrijednost 2 miliona KM

Opština Modriča i švicarska Humanitarna fondacija “Obervalis – djeca našeg svijeta” zajedno će finansirati izgradnju zatvorenog bazena u ovoj opštini u vrijednosti oko 2.000.000 KM, dogovoreno je na sastanku predsjednika ove fondacije Jozefa Fuksa i načelnika Modriče Jovice Radulovića.

Radulović je naveo da će opština obezbijediti zemljište, finansirati izradu projektne dokumentacije i većeg dijela radova na bazenu, koji bi do kraja godine mogao biti završen.

Uvažili smo želju Fondacije da zatvoreni bazen bude izgrađen u blizini Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, Dječijeg obdaništa i kafeterije, koji su izgrađeni donatorskim sredstvima Fondacije 2015. i 2017. godine“, rekao je Radulović novinarima.

On je istakao da će lokalna uprava narednih dana intenzivirati izradu glavnog projekta za bazen, koji će se graditi na prostoru između Sportske dvorane i Dječijeg obdaništa i predstavljaće dio kompleska simbolično nazvan “Mini-grad Observalis”.

Fuks je rekao da Fondacija isključivo podržava projekte za djecu i rad sa djecom koja imaju smetnje u rzvoju.

Dječije obdanište, Dnevni centar i kafeterija vezani su za potrebe djece sa smetnjama u razvoju, kao i bazen koji je potreban ovoj djeci, zbog čega će Fondacija učestvovati u finansiranju izgradnje dijela bazena koje će koristiti ova djeca“, naveo je Fuks.

On je napomenuo da će početak radova zavisiti od projekta, o kome će se tokom boravka u Modriči dogovarati sa rukovodstvom opštine.

Fuks je istakao da je tokom osam godina, koliko dolazi u Modriču, zavolio ovaj grad, njene građane, a posebno djecu.

Delegaciji fondacije, u kojoj je bio Modričanin Branko Vidić, koji živi i radi u pokrajini Valis u Švajcarskoj, pokretač saradnje Fondacije “Obervalis – djeca našeg svijeta” i opštine Modriča, predstavljeno je idejno rješenje bazena, nakon čega je sa načelnikom i članovima kabineta delegacija posjetila lokaciju na kojoj će se graditi, te Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU