U Napretku ovoga tjedna tradicionalno duhovno predavanje u korizmi

Tradicionalno duhovno korizmeno predavanje i ove godine će biti održano u četvrtak, 7.3.2024. u dvorani HKD Napredak podružnica Vitez s početkom u 19:00 sati.

Tema predavanja:
Sveti Pavao primjer poniznosti i trpljenja u vremenu korizme. Predavanje će održati vlč. dr. Vlatko Rosić, ravnatelj Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” Zenica i predsjednik HKD Napredak podružnica Zenica.

Nalazimo se u vremenu korizme, vremenu odricanja i duhovnoga rasta. Stoga je primjer velikih ljudi i svetaca Katoličke crkve potreban, kako bismo se nadahnjivali i usmjeravali u svakodnevnom kršćanskom životu. Među svecima na koje se treba ugledati, ali i tražiti njihov zagovor je svakako Sveti Pavao, veliki i neumorni propovjednik i navjestitelj Isusa Krista. Sveti Pavao je i primjer trpljenja jer kako kaže da se “zbog uzvišenosti objava ne bih uzoholio, dan mi je trn u tijelu, anđeo Sotonin, da me udara da se ne uzoholim”. Ali umjesto odstranjivanja problema, Bog mu daje milost i snagu da nadvlada poteškoće i da se vidi da je Božja milost doista „dostatna“. Ove korizme imamo prigodu naučiti se poniznosti i trpljenju od Svetoga Pavla, koji svojim primjerom daje i utjehu i put milosti kojim nam je ići u svakodnevnim životnim poteškoćama, promišlja vlč. Rosić pred predavanje.

U korizmenom vremenu poslušajte tradicionalno duhovno korizmeno predavanje koje će biti održano u četvrtak, 7.3.2024. u dvorani HKD Napredak podružnica Vitez s početkom u 19:00 sati.

www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU