U naredna dva dana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Predsjedavajući Mirsad Zaimović sazvao je za naredna dva dana 30. redovnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Sjednica treba da počne sutra u 10 sati.

U vrhu obimnog predloženog dnevnog reda je Informacija Federalne vlade o epidemiološkoj situaciji u FBiH, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Na prijedlog Federalne vlade, po hitnom postupku su kandidirane izmjene Zakona o radu te izmjene Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (skraćeni postupak).

Naredne zakonske akte predložili su zastupnici: Sanela Klarić i Vibor Handžić izmjene i dopune Zakona o koncesijama, a izmjene i dopune Krivičnog zakona FBiH zastupnici Zlatko Ercegović, Klub zastupnika Naše stranke, kao i Lana Prlić i Aner Žuljević te zastupnica Milomirka Melank.

Prijedlog zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba s invaliditetom i civilnih žrtava rata, zatim nacrte izmjena ili dopuna Zakona o Agenciji za privatizaciju, potom Zakona o javno-privatnom partnerstvu u FBiH, kao i Zakona o psihološkoj djelatnosti, predložila je Federalna vlada.

Prema najavljenom dnevnom redu, specijalni izvještaj o govoru mržnje u BiH treba da podnese Institucija Ombudsmena u BiH, a izvještaj o prošlogodišnjem poslovanju Javno preduzeće Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Među predloženim tačkama dnevnog reda za ovu sjednicu je i Izvještaj Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju na osnovu zapažanja Ureda za reviziju o finansijskom ponašanju subjekata i korisnika prošlogodišnjeg budžeta Federacije BiH.

Prema oficijelnoj najavi, sjednica će biti održana u sjedištu Parlamenta FBiH.

U skladu s odlukom Kolegija Predstavničkog doma, svi učesnici prilikom ulaska dužni su predočiti potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu o prebolovanom Covid-19 unazad šest mjeseci ili PCR ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

(FENA) M. L.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU