U naredne tri godine cijela BiH bi trebala biti pokrivena 4G mrežom

Ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović izjavio je da je ukidanje putarine na magistralnom putu Trebinje-Herceg jedna od pozitivnih mjera Vlade Crne Gore, koja će doprinijeti smanjenju troškova putnika, posebno onih koji taj pravac svakodnevno koriste

Mitrović smatra da je ukidanje putarine pred početak turističke sezone dobar signal i za turiste koji ljetuju na Crnogorskom primorju.

On je napomenuo da je o ukidanju taksi razgovarao i na nedavnom sastanku sa crnogorskim ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem u Sarajevu, koji mu je tada rekao da je stav Vlade Crne Gore da putarina budu ukinuta.

“Ovaj put je izgradio Vuk Hamović i imao je koncesiju, koju je Vlada Crne Gore otkupila. Dogovoreno je da mu se isplati nekih 4.000.000 eura, tako da su građani sada oslobođeni od obaveze plaćanja putarine”, rekao je Mitrović.

Mitrović je naglasio da je, prema trenutnim informacijama, riječ o trajnom ukidanju naplate putarine na putnom pravcu između Trebinja i Herceg Novog.

Govoreći o 4G mreži, Mitrović je ukazao da bi u naredne tri godine cjelokupna teritorije BiH trebalo da bude pokrivena ovom mrežom, što je jedan od preduslova za uvođenje i 5G mreže.

Mitrović je izrazio nadu da će do ljeta konačno biti raspisan tender za digitalizaciju, kako bi se krenulo u rješavanje ovog procesa u BiH, koji je, kako je naveo, neophodan za sve druge djelatnost i privredni život u zemlji.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU