U nastavku akcije ‘Meta’ MUP-a ZDK započeti pretresi na 22 lokacije u tri kantona

Rano jutros policijski timovi započeli su istovremeno pretrese na 13 lokacija na području Visokog, sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Meta”, koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “odavanje službene tajne”, “zloupotreba položaja ili ovlašćenja” i “nadriliječništvo”.

Aktivnosti u okviru akcije “Meta” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Tokom pretresa osam osoba je lišeno slobode i stavljeno pod kontrolu, dok se za dvije osobe intenzivno traga i radi na njihovom lociranju. Više detalja o rezultatima same akcije bit će potvrđeno tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU