U Njemačkoj zabranjeno vozačima da nose kape i naočare uz masku

Vozačima u njemačkoj pokrajini Saksoniji zabranjeno je da nose kape i naočare za sunce ukoliko nose zaštitne maske, javio je njemački list Bild

Prema pisanju lista, Saksonija je prva pokrajina u Njemačkoj u kojoj je vozačima koji nose zaštitne maske zabranjeno da nose naočare za sunce i kape jer moraju biti prepoznatljivi na snimcima kamera koje prate saobraćaj.

“Nošenje kape ili naočara za sunce zajedno sa maskom, koja prekriva lice i usta, čini vozače neprepoznatljivim. Stoga to nije dozvoljeno”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Saksonije Roland Voler.

On je objasnio da se “opšte crte lica” vozača moraju vidjeti na bezbjednosnim kamerama u saobraćaju, prenijela je Russia Today.

Voler je dodao da je službenicima koji su odgovorni za pisanje kazni savjetovano da pristupaju svakom slučaju individualno kada sprovode novo pravilo. U Saksoniji je od ponedjeljka, 15. februara, obavezno nošenje maski u vozilima ukoliko se u njima nalaze članovi više od dva domaćinstva.

Stanovnici Njemačke od prošlog mjeseca moraju da nose posebne zaštitne maske u javnom prevozu i supermarketima. U tim slučajevima nisu dozvoljene maske od običnog materijala ili maske ručne izrade.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU