1 C
Sarajevo
Nedjelja, 2 travnja, 2023

U njima se nalazi mnoštvo vitamina: Uz japanske jabuke, doktor vam neće trebati

Kako bi poprimili svoju punu aromu, plodovi moraju biti potpuno zreli. Sazrijevanjem, plod postaje sočan, sladak i prijatnog ukusa, i tada može da se jede kašičicom.

Za njih se može reći da su pravi izvor zdravlja.

Plodovi su bogati vitaminom C i A i sadrže kalijum, kalcijum i gvožđe, zbog čega blagotvorno djeluju i na probavu. Obilje vlakana u njoj je čine saveznikom probavnogh trakta. Podstiče rad crijeva što za rezultat ima izbacivanje toksina iz tijela, a uspješno rešava problem opstipacije.

Ljekovito djeluje kod bolesti želuca, crijeva, kod liječenja hemoroida, bolesti jetre i žuči, djeluje umirujuće na organizam, opušta ga i jača cjelokupni imuni sistem.

Jedan plod japanske jabuke sadrži 12.6mg vitamina C, što čini 21 posto preporučivog dnevnog unosa ovog vitamina. Urštavanje voća bogatog vitaminom C jača imuni sistem, štiteći organizam od infekcija i slobodnih radikala.

Predstavlja sjajan lijek za zaustavljanje krvarenja i protiv pucanja kapilara.  Ukoliko ih jedete tokom zime budite sigurni da ćete biti zaštićeni od prehlada i gripa. Ova voćka se preporučuje i osobama koje imaju problema sa venama, prenosi radiosarajevo.

Japanska jabuka kaki ima dosta i vitamina A koji blagotvorno utiče na kožu. Pored njega, koncentracija beta-karotena, luteina i likopena daće joj pravi prirodni tretman podmlađivanja, i spriječiti znakove preranog starenja poput bora, staračkih pjega, podočnjaka i opuštenih mišića.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU