U padu pakistanskog putničkog aviona poginulo 107 osoba

Pakistanski putnički avion u vlasništvu državne aviokompanije Pakistan International Airlines (PIA) srušio se u petak u blizini južnog lučkog grada Karačija i svih 107 putnika i članova posade poginuli su

Avion se srušio u gusto naseljeni kvart na rubu aerodroma. Gradonačelnik Wasim Akhtar izjavio je da je najmanje pet ili šest kuća uništeno u padu aviona. Nije precizirano koliko je žrtava bilo u stambenoj četvrti.

Avion koji je putovao iz istočnog grada Lahorea prevozio je 99 putnika i osam članova posade, saopćio je Abdul Sattar Kokhar, portparol pakistanske civilne avijacije.

Civilna avijacija saopćila je da je pilot uputio poziv za pomoć, tvrdeći da je “izgubio motor”. On je pokušavao da sleti kada se avion srušio.

Svjedoci su saopćili da je Airbus A320 pokušao da sleti dva ili tri puta prije nego što se srušio na stambenu četvrt u blizini međunarodnog aerodroma Jinah, poznatu kao Model Colony, sirotinjski i gusto naseljeni kvart.

Mještanin kvarta Abdul Rahman kazao je da je vidio avion kako je kružio najmanje tri puta pokušavajući da sleti prije nego što je pao na nekoliko kuća.

Policija i vojska okružili su kvart.

  • Šokiran sam i ožalošćen padom aviona PIA. Istraga će odmah biti pokrenuta. Molitve i saučešće porodicama poginulih – objavio je u tweetu pakistanski premijer Imran Khan, prenosi Associated Press.
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU