1.6 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

U petak svečano otvaranje Trga gange i hajdučke družine

Trg gange i hajdučke družine u Tomislavgradu, koji je izgrađen u okviru projekta Kulturna ruta bećarca i gange, bit će otvoren na prigodnoj svečanosti u petak, 28. lipnja, od 19 sati.

U okviru svečanosti, koju organiziraju Općina Tomislavgrad i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad, predviđen je bogat kulturno-zabavni program – Šesta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, kao i sajam domaćih proizvoda “Korpa Tomislavgrada” i “Pleternička korpa”.

Domaćinima priredbe, Hajdučkoj družini Mijata Tomića na svečanosti će se pridružiti i druge povijesne postrojbe iz Hrvatske i BiH: Gradska Straža iz Bakra, Trenkovi panduri iz Požege, Keglevićeva straža Kostel iz Pregrade, Turopoljski banderij iz Velike Gorice, Karlovačka građanska garda, Kliški uskoci, Bjelovarski graničari – Husari 1756, Zrinska garda iz Čakovca, Gospićka garda Vukovi, članovi udruga Kupreški kosci te Vitezovi hercega Stjepana Kosače iz Stoca.

U izgradnju i uređenje Trga gange i hajdučke družine investirano je 615.000 eura, od čega je 85 posto sredstva Europske unije koja su došla kroz program Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020.

Ostatak novca osigurala je Općina Tomislavgrad.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima