U samoizolaciji pet građana Donjeg Vakufa, nemaju simptome koronavirusa

U samoizolaciji i pod zdravstvenim nadzorom na teritoriji općine Donji Vakuf nalazi se pet osoba, koje su određeno vrijeme boravile na području Irana, Južne Koreje, Kine i Italije.

Prema informaciji iz JU „Dom zdravlja“ u tome gradu, radi se o osobama koje nemaju nikakve simptome koronavirusa, ali će preventivno ostati u kućnoj izolaciji četrnaest dana, prenosi BHRT.

“Putnici koji dolaze iz navedenih zemalja dužni su se, odmah po povratku, javiti na telefone JU „Dom zdravlja“ u Donjem Vakufu 062/717-134 i 030/260-811, koji je u funkciji 24 sata, dok će oni koji se ne prijave, ili daju neistinite podatke, biti sankcionirani”, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Dalje se navodi kako je na snazi zabrana bilo kakvih masovnih okupljanja i ekskurzija u države gdje su registrirani slučajevi koronavirusa, te građanima sugerira da primjenjuju opće mjere higijene, o kojima su informirani proteklih dana.

“Generalno, sve preporuke odnose se na smanjenje rizika od akutnih respiratornih i drugih infekcija. Kao i uvijek do sada, radimo na očuvanju zdravlja i preveniranju bolesti. Zato, molimo građane da u našu ustanovu dolaze samo ako je to prijeko potrebno, kako ne bi ugrozili one koji su zdravi”, stoji u saopćenju, s potpisom direktorice JU „Dom zdravlja“ Donji Vakuf Rusmire Bašić.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU