U Sarajevu počela sjednica Vlade FBiH, danas i o cijeni peleta

U Sarajevu je počela 338. sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Usvojenim dnevnim redom, predviđeno je, između ostalog, da Vlada danas na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine donese Odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg nivoa cijena za pelet.

Planirano je i razmatranje Prednacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije BiH, kojima se zakonodavni okvir bolje prilagođava potrebama investitora u cilju stvaranja što efikasnijeg privrednog ambijenta u FBiH.

Vlada bi trebala razmatrati i Prijedlog uredbe Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o dopunama Uredbe o organizaciji i regulaciji sektora gasne privrede, te Prijedlog odluke o uplati zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža radnicima zavisnih društava – rudnici uglja u koncernu JP Elektroprivreda BiH.

Vlada bi se trebala izjasniti i o dvije informacije Federalnog ministarstva finansija o kreditnim zaduženjima kod Evropske investicijske banke za finansiranje projekta izgradnje autoceste na koridoru Vc poddionica Ivan-Ovčari, kao i za dodatno finansiranje projekta izgradnje autoceste na koridoru Vc dionica Ponirak – Vraca.

O najvažnijim odlukama i zaključcima sa sjednice Vlade FBiH javnost će biti obaviještena putem saopćenja, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) D. V.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU