U Sarajevu uhapšen serijski pljačkaš iz Makedonije koji je krao po Banjoj Luci

A.B se sumnjiči da je od septembra 2017. pa do novembra 2019. godine izvršio dvadeset krivičnih djela Teška krađa na području Banje Luke. Izvršen je pretres stana u Kantonu Sarajevo koji je osumnjičeni koristio, te su tom prilikom pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnog djela: zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, specijalne folije “Lomači”, cilindrične brave kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 105.215 KM.

Izvršena je i kriminalistička obrada nad osobama Lj.I. i E.A. Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, A.B. je nakon krimanalističke obrade sproveden u Službu za poslove sa strancima, terenski Centar Banja Luka, jer isti u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u Bosni i Hercegovini, prenosi klix.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu.

“Protiv A.B. bit će dostavljen Izvještaj OJT Banja Luka o počinjenim krivičnim djelima. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku”, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Prema navodima Srpskainfo, riječ je o državljaninu Sjeverne Makedonije i serijskom pljačkašu Apostolu Benedevskom koji će biti predat Službi za poslove sa strancima i deportovan iz BiH.

 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU