U Srbiji odigran “Večiti derbi”: Na tribinama 15 hiljada navijača

Jubilarni 200. “Večiti derbi” između Partizana i Crvene zvezde odigran je ove srijede u specifičnim okolnostima

Vlasti u Srbiji dozvolile su prisustvo navijača, a zbog koronavirusa je granica bila postavljena na maksimalnih 24.000 posjetitelja. Okupilo ih se oko 15.000, od kojih su veliku većinu činili Grobari i Delije. Obje navijačke skupine priredile su bakljadu i pobrinule se da, kako zvučna, tako i vizualna kulisa, budu na uobičajenoj razini za okršaj beogradskih rivala.

u srbiji odigran "večiti derbi": na tribinama 15 hiljada navijača

Ovaj dvoboj igrao se u sklopu polufinala Kupa koje se u Srbiji inače igra na dvije utakmice, ali je s zbog okolnosti odlučeno da se igra na jednu utakmicu.

Rezultat je bio 1:0 za Partizan, strijelac pobjedničkog pogotka bio je izraelski reprezentativac Bibras Natcho u 53. minuti.

Dodajmo kako je u Srbiji zaključno do današnjeg dana ukupno 11.965 osoba se zarazilo koronavirusom, njih 250 je preminulo, dok je izliječenih 11.268.

Mađari prvi dozvolili publiku na stadionima
No, nije Srbija jedina koja je dopustila navijače na stadinima. Krajem svibnja navijači su se vratili na stadione i u Mađarskoj kako bi pratili nastavak mađarskog nogometnog prvenstva.

Mađarski nogometni savez (MLSZ) bio je prvi u Europi – uz iznimku Bjelorusije koja nije ni prekinula svoje prvenstvo zbog koronavirusa- koji je odobrio publiku na stadionima.

Jedini uvjet bio je da se popuni tek svako četvrto mjesto i da je svaki drugi red prazan. Tako je utakmice u Mezokovesdu i Miskolcu moglo gledati oko 2.500 do 3.000 navijača.

Srbija je u srijedu odlučila slijediti primjer svog sjevernog susjeda kako bi omogućila navijačima da prate ovaj derbi. (Gol/Foto: Pixel)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU