U Srbiju se vratio kuhar s kruzera Diamond Princess: “Samo da mi je da skinem masku”

Zaraženih: 103,749
Umrlih: 3.522
Oporavljenih: 58.457
Broj slučajeva u BiH: 3

Poslije tri sedmice u karantinu na kruzeru Diamond Princess, pa još dvije sedmice koje je zatim proveo u izolaciji u Rimu, Nemanja Marinković (26) je kasno sinoć doputovao na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beograd.

Nakon silnih testiranja na koronavirus, kako u Yokohami gdje je bio usidren kruzer, tako i u Rimu, Nemanja je dobio dozvolu za povratak kući.

“Konačno. Drago mi je što sam se vratio kući. Umoran sam od svega, ali i srećan”, bile su prve riječi Nemanje Marinkovića na beogradskom aerodromu gdje su ga dočekali reporteri Blica.

Nemanja je, podsjetimo, bio dio posade kruzera Diamond Princess na kojem je radio kao kuhar i baš bio u smjeni kada je proglašena epidemija, a brod stavljen u karantin.

“Nije nam bilo svejedno, tim prije što nisam smio da paničim pred gostima. Trudio sam se da ostanem profesionalan”, ispričao je ovaj 26-godišnji mladić.

Poslije napuštanja kruzera, uz pomoć srbijanske ambasade, on je prihvatio da bude premješten u karantin u Italiji gdje je proveo dvije sedmice.

“Bio sam u sobici, ali je sve bilo u redu. Sve je bilo besprekorno, obezbijeđeno”, pričao je Nemanja sinoć na beogradskom aerodromu.

Kako kaže, po dolasku u Beograd imao je jednu veliku želju:

“Da skinem masku i rukavice. Da me više niko ne pita gdje mi je maska”, uz osmijeh je rekao Nemanja koji je nakon ovog razgovora, simbolično, ove “aksesoare” s kojima je živio mjesec i po dana, bacio u korpu za otpatke.

Čuo je ovaj 26-godišnji mladić da je koronavirus stigao i na Balkan.

“Ma, nema razloga za strah. Važan je jak metabolizam i dobra higijena. Perite ruke što češće. Ja sam bio u kontaktu sa zaraženima i nije mi ništa”, zaključio je vidno umoran Nemanja Marinković.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU