U Stocu u nedjelju Dan žalosti

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković uputio je iskrenu sućut obitelji smrtno stradale Elmire Sefo te proglasio nedjelju, 24. travnja, Danom žalosti na području Grada Stoca.

“Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnijela je jedan ljudski život. Ovim putem upućujemo iskrenu sućut obitelji Sefo zbog njihovog gubitka. Naše misli i molitve su u ovom trenutku s njima”, napisao je Bošković.

Neprespavana noć je iza građana Stoca. Snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je ovaj grad, a nažalost sve je imalo i kobne posljedice, s obzirom da je od posljedica povreda zadobijenih tokom potresa, preminula djevojka Elmira Sefo rođena 1994. godine. Veći broj Stočana zadobio je…
Inače, jutros u 9 sati održana je sjednica Gradskog stožera Civilne zaštite.

Kako se navodi, noćas su u obilasku grada i na terenu bile su sve gradske službe (Komunalno poduzeće Stolac, DVD Stolac, Dom zdravlja Stolac, Crveni križ).

Tijekom dana službe nastavljaju s obilaskom terena i čišćenjem odrona, kamenja i žbuke koja je otpala s ruševnih i starih objekata, te s izvidima na terenu.

Dvije osobe zadržane su u Kantonalnoj bolnici Safet Mujić na promatranju, a osobe s lakšim ozljedama zbrinute su u Domu zdravlja Stolac i pušteni su kući.

Iz Gradskog stožera Civilne zaštite pozivaju sve stanovnike Grada da u ovim trenutcima ostanu smireni i da pretrpljenu materijalnu štetu na imovini prijave u Gradski stožer Civilne zaštite na broj 036 854 666. (FENA)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU