2 C
Sarajevo
Subota, 4 veljače, 2023

U subotu se javlja sniježni mjesec: Evo na šta nas upozoravaju astrolozi

Prirodni fenomeni uvijek nas zaintrigiraju svojim pojavama, a o njima se volimo da znamo što više i s astrološkog aspekta.

Ovog vikenda, s najboljom vidljivošću u subotu, svjedočit ćemo tako zanimljivoj pojavi sniježnog Mjeseca, najsjajnijeg i najpunijeg meseca u godini. Mjesec je pridjev sniježni dobio po mjesecu februaru, za koji se očekuje da bude mjesec s najviše sniježnih padavina u godini. Ovaj fenomen događa se kad je mjesečeva orbita najbliža Zemlji.

Sjaniji i veći Mjesec nego što je to uobičajeno slavila su još indijanska plemena. Zanimljivo je kako su drevni narodi upravo lunarni ciklus umesto sunčevog koristili za obilježavanje sezonskih promjena. Sniježni Mjesec tako je još dobio i naziv gladni Mjesec, obilježavajući period zime u kom su još bili otežani uslovi lova, te je vladala oskudica što se hrane tiče, prenosi radiosarajevo.

Šta nam donosi sniježni Mjesec prema astrolozima…

Svakako ne propustite da pogledate u nebo u noćnim satima kako biste svjedočili jedinstvenoj ljepoti prirode, ali bacimo pogled i na astrološko značenje, koje je zaživelo 1979. zahvaljujući astrologu Richardu Noleu.

  BOSANKA OPISALA SVOJE GRČKO VJENČANJE I POSLALA SNAŽNU PORUKU „Ja svog Grka nađoh na FB prije tačno godinu dana…“

U ovom smislu, pun Mjesec simbolizira dušu. Smatra se i prenosnikom energije do Zemlje, koju je na svome putu ”upio” od Sunca. Mjesec nam, stoga, daje osećaj o prisutnosti energije, a kako Sunce i Mjesec zajedno upravljaju mijenama na Zemlji, omogućuje nam i osjećaj sigurnosti. Shodno mijenama, Mjesec nas iz astrološkog aspekta podstiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu. Budući da je za ovo prisutna jaka energetska predispozicija, dobro je preuzeti kontrolu nad ovim procesom kako bismo sigurno odbacili neželjene stvari.

Radi se i o razdoblju kada je moguće da pretjerujemo s osjećajem krivice, kao i kritičnosti prema sebi. Astrolozi sugerišu kako bi trebalo pripaziti i na moguće prevare. Ipak, dobre vesti su da nam sniježni Mjesec može osvetliti put i odluke, a i dati nam priliku da se oslobodimo nekih iluzija, poslovnih ili ljubavnih.

Uticaj ovog razdoblja najviše će osjetiti osobe rođene u znaku Djevice, Ribe, Strijelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili Mjesec u ovim znacima.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU