U subotu Smotra folklora ‘Karaula 2019’

Smotra folklora “Karaula 2019”, na kojoj će nastupiti 12 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, bit će održana u subotu u mjestu Karaula, u blizini Travnika.

Organizatori ističu kako je ovo odlična prilika i za obilježavanje 85. godišnjice Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Karaula”, jednog od najstarijih kulturno-umjetničkih društva u BiH.

Potpredsjednik Upravnog odbora KUD-a “Karaula” Nermin Kerić kaže kako “Karaula” ima oko 200 članova, raspoređenih u folklornu, glazbenu i ritmičku sekciju, a koji vrijedno čuvaju od zaborava autentične kulturno-društvene vrijednosti ovoga kraja.

– Organiziranjem smotri folklora i putujući svijetom, istinski zaljubljenici tradicionalnih vrijednosti naše domovine ne dozvoljavaju da bogata riznica nacionalne kulture i umjetničke baštine živi samo u muzeju. Folklor itekako živi i danas, a sudeći prema broju kulturno-umjetničkih društava koja djeluju u BiH, živjet će još dugo godina – naglasio je Kerić.

Dodao je kako su kulturno-umjetnička društva vrlo često nositelji kulturnih događanja, a njihov doprinos kulturnoj sceni je neprocjenjiv, te su pod svoje okrilje prihvatili brojne mlade, koji su danas zaštitnici tradicionalnih vrijednosti svoje zemlje.

Ljubitelji folklora sutra će imati priliku uživati u nastupima članova kulturno-umjetničkih društava iz BiH.

Smotra folklora “Karaula 2019” bit će održana sutra na platou kod Osnovne škole u Karauli, s početkom u 20 sati.

(FENA) I.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU