U susret Međunarodnom Kick boxing kup ”WAKO Grand Prix BiH”: Bašović: Biće ovo praznik sporta

Ljubitelji sporta, a posebno borilačkih vještina, imaće priliku da posljednjeg dana mjeseca februara uživaju u borilačkim vještinama. Naime, Kickboxing akademija Ilidža 29. februara (subota) u Kulturno-sportskom centru “Sabit Hadžić” na Ilidži organizuje 12. Međunarodni Kick boxing kup “WAKO Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore.

u susret međunarodnom kick boxing kup ''wako grand prix bih'': bašović: biće ovo praznik sporta
u susret međunarodnom kick boxing kup ''wako grand prix bih'': bašović: biće ovo praznik sporta

Zanimanje za ovaj respektabilni i prestižni turnir u cijeloj našoj državi, ali i u zemljama regiona je ogromno. Organizator na turniru očekuje nastup više od 700 takmičara iz desetak zemalja, u svim uzrasnim kategorijama, a očekuje se učešće osvajača medalja na balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima. Predsjednik organizacionog odbora Međunarodnog Kick boxing kupa „WAKO Grand Prix BiH“, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u kick boxu u Parizu 2003 godine i najbolji sportista BiH te godine Nermin Bašović rekao je sljedeće:

”I ove godine učinili smo ogromni trud i uz pomoć prijatelja sve učinili da ovo bude istinski praznik sporta u Sarajevu, ali i u regionu. Ovaj naš izuzetno cijenjeni turnir iz godine u godinu raste u svakom pogled, svake godine je kvalitetniji, masovniji,zanimljiviji. Mi u organizacionom odboru smo postavili visoke standarde i ciljeve, sve smo učinili da ih ostvarimo i omogučimo svim takmičarima i posjetiocima da budu dio sportskog spektakla za „dušu i sjećanje“. Po našem mišljenju, ali i priznanju brojnih drugih kolektiva iz BiH ali i iz cijelog regiona, slobodno možemo reći da je naš turnir najbolji u BiH, a i jedan od najboljih u cijeloj regiji. Uvjereni smo se da će vrlo brzo naš turnir dobiti status Evropskog kupa, što bi bilo jedno ogromno priznanje za nas i naš klub, a grad Sarajevo zaslužuje da ima Evropski kup u kick boxingu”.

Pokrovitelji takmičenja su Ministarstvo kulture i sporta KS, Turistička zajednica KS i Općina Ilidža.

Piše: Rešad Mamela

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU