U svijetu preko 720.000 slučajeva zaraze, izliječeno preko 150.000 ljudi

Prema jutrošnjim podacima Worldometersa u svijetu je zabilježeno 722.350 slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno je umrlo 33.980 ljudi. Izliječena je 151.666 osoba.

Najviše slučajeva i ogroman porast zadnjih dana bilježi SAD. Imaju potvrđenih 142.178 slučajeva, a umrlih 2484.

Gotovo sto hiljada slučajeva dosegnula je i Italija. Broj slučajeva u Italiji iznosi 97.689, a mrtvih 10.779. Slijedi Kina s 81.470 slučajeva. Kinu će danas po broju slučajeva prestići i Španija koja jutros ima 80.110 slučajeva. Tamo je umrlo 6803 ljudi. Španjolska je jučer zabilježila najgori dan od početka epidemije. Umrlo je 838 ljudi.

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer rekao je ovaj tjedan da je “vidljiv pad provala, krađa, ali je istodobno kibernetički kriminal u porastu”. Internetske prijevare eksplodirale su širom Europe. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), koja je na čelu borbe protiv pandemije, upozorila je na značajan rast lažnih ucjenjivački poruka putem emaila i prevara čija je svrha ukrasti novac i osjetljive informacije.

Švedske vlasti su savjetovale građanima da primjenjuju socijalno distanciranje, odnosno izbjegavaju tjelesni kontakt s ljudima i da rade od kuće ako je moguće. Starije od 70 godina pozvale su na samoizolaciju iz opreza u njihovim domovima. U Švedskoj je zabranjeno okupljanje pred šankom u barovima, ali dopušteno je sjedenje za stolovima kafića i restorana. Srednje škole i fakulteti zatvoreni su, ali predškolske ustanove i osnovne škole rade kao i dosad. Zaraza koronavirusom potvrđena je do nedjelje navečer kod 3.700 osoba, od kojih je umrlo 110.

Kina je jučer zabilježila ukupno 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, uključujući jedan lokalan prijenos, što je pad u usporedbi s 45 novih slučajeva dan ranije, priopćile su kineske zdravstvene vlasti, a u provinciji Hubei šest dana zaredom nije bilo novih slučajeva

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU