U Tirani potpisana izjava o roamingu između Evropske unije i regionalnih telekom operatera

Lideri zemalja zapadnog Balkana, uključujući i predsjedavajuću Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović, prisustvovali su danas potpisivanju izjave o roamingu između Evropske unije i regionalnih telekom operatera, u okviru Sastanka na vrhu EU-zapadni Balkan koji se održava danas u Tirani.

Potpisivanju izjave svjedočili su predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel te predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, kao i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednica Kosova Vjosa Osmani, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Tirana je danas domaćin sastanka na vrhu između Evropske unije i zemalja zapadnog Balkana, a u pitanju je dosad prvi sastanak na vrhu koji će se održati baš u regiji zapadnog Balkana.

Bosnu i Hercegovinu predstavlja predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i kako je najavljeno iz Predsjedništva, na marginama sastanka bit će upriličen niz bilateralnih sastanka Cvijanovićeve s dužnosnicima EU i liderima zemalja članica EU i zemalja zapadnog Balkana.

Sastanak na vrhu prilika je da se ponovno potvrdi ključna važnost strateškog partnerstva između EU-a i zapadnog Balkana, regije koja ima jasnu perspektivu prema EU-u, naglašeno je iz Evropske unije.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU