U Travniku program za mlade ‘Ja, aktivista’

Centar za edukaciju mladih, u saradnji s Mješovitom srednjom školom “Travnik” i Općinom Travnik, pokrenuo je program za mlade “Ja, aktivista”, posvećen građanskom aktivizmu i sudjelovanju mladih u procesima donošenja odluka.

U prvom ciklusu, program će obuhvatiti učenike drugog razreda MSŠ “Travnik”, koja je potpisivanjem Memoranduma o suradnji u ovom projektu, nastavila razvijati partnerstvo s CEM-om, omogućavajući svojim učenicima dodatno sticanje znanja i vještina izvan obrazovnog procesa.

– Kvalitetu programa prepoznala je i Općina Travnik, također, prihvativši poziv CEM-a za suradnju u ovom pilot programu, kao partner, ali i aktivni sudionik u realizaciji planiranih aktivnosti, promatrajući mlade kao najbolji resurs za razvoj i unaprjeđenje naše zajednice – kazao je glasnogovornik CEM- Rismir Krajišnik.

Pored edukacijskog dijela programa posvećenog sustavu vlasti u BiH, organima lokalne vlasti, ulozi građana u zajednici, te načinu sudjelovanja mladih u donošenju odluka, sudionici programa imaju priliku i posjetiti institucije i ustanove koje se bave donošenjem i provedbom odluka u lokalnoj zajednici, kao i nazočiti sjednicama Općinskog vijeća, te u praksi vidjeti kako funkcionira zakonodavno tijelo lokalne samouprave.

Na kraju edukacijskog dijela programa, polaznici će imati zadatak podnijeti građansku inicijativu Općinskom vijeću o problemu u lokalnoj zajednici, koji odaberu kao njezini građani.

– Program ‘Ja aktivista’ uveliko će doprinijeti razumijevanju funkcioniranja lokalne samouprave među mladim ljudima, procedura rješavanja određenih pitanja, čije poznavanje će im biti od velike koristi u budućem životu u njihovoj lokalnoj zajednici, te približiti ih lokalnoj samoupravi i razbiti stereotipe o pasivnim građanima i organima vlasti – naglasio je Krajišnik.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU