Petak, 23 travnja, 2021

U Vitezu i Travniku pronađena droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

Dana 04.03.2021.godine oko 19,00 sati u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe N.B. rođen 1963.godine iz Viteza. Tom prilikom isti je od sebe odbacio plastičnu vrećicu u kojoj se nalazilo 50 aluminijskih zamotuljaka sa sadržajem prosušene zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, što ukazuje da je ista bila namijenjena za prodaju. Važno je napomenuti da je osumnjičeni prethodno pokušao pobjeći, ali je brzom reakcijom policijskih službenika uhvaćen i lišen slobode.

Istog dana, oko 21,30 sati u ulici Aleja Konzula, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe A.H. rođen 1990.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, A.H. je na adresi stanovanja, u ulici Muhameda Kulenovića, općina Travnik dobrovoljno predao materije za koje se sumnja da su opojne droge, digitalnu vagu za precizno mjerenje, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

- Oglašavanje -

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x