U Wuhanu od danas i druga novoizgrađena bolnica s 1.600 kreveta

Lokalne vlasti u Wuhanu najavile su kako će pretvoriti još osam mjesta u improvizirane medicinske ustanove, izvještava Xinhua, navodeći da su to sportski centri, zgrade gimnazija i izložbene dvorane.

Tri već preuređena objekta imaju 3.400 kreveta. Sveukupno, 11 privremenih bolnica imaju 10.000 kreveta za pacijente s koronavirusom. Očekuje se da će te improvizirane bolnice biti u funkciji u srijedu.

Wuhan, glavni grad provincije Hubei, izgradio je za samo deset dana bolnicu Huoshenshan, s 1.000 kreveta, a očekuje se da će danas biti otvorena i druga novoizgrađena bolnica Leishenshan s 1.600 kreveta.

Wuhan, grad s 11 miliona stanovnika, ima na raspolaganju mnogo bolnica i klinika, ali kako se koronavirus i dalje širi, teško pogađajući grad i provinciju, potrebne su dodatne medicinske usluge i bolnički kapaciteti, navodi Xinhua.

U utorak je u Hubeiu prijavljeno 3.156 novih slučajeva virusa i 65 novih smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj zaraženih u pokrajini dostigao 16.678, a umrlih je 479.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU