U Živinicama počinje Treći festival umjetnosti za djecu

Festival umjetnosti za djecu u Živinicama već treću godinu propagira značaj umjetnosti za razvoj djece, a ove godine će trajati od 10. do 13. decembra 2020. godine

Uz poštivanje mjera zaštite sa ciljem prevencije širenja korona virusa (iako sala BKC-a Živinice broji 500 mjesta) zbog epidemioloških mjera broj mjesta je ograničen na 70 posjetilaca za koje je preporučena distanca od dva metra, a za članove porodice odnosno roditelja i dijete ili dvoje djece iz iste porodice sjedište jedno do drugog.

Svi posjetioci su obavezni držati distancu, nositi masku prije i tokom predstave, te izvršiti dezinfekciju ruku i obuće prilikom ulaska u salu.

Pošto je broj posjetilaca ograničen – Pretprodaja ulaznica po cijeni od 5 KM će biti od ponedjeljka 7. decembra 2020. u terminu od 8:00 do 15:00 sati u prostorijama BKC-a.

Repertoar Trećeg festivala umjetnosti za djecu je sljedeći:

Četvrtak, 10. 12.
Promocija Zbirke priča i igrokaza za djecu “Ples u svemiru” – u izdavaštvu JU BKC Živinice, Gradska biblioteka Živinice

Petak, 11. 12.
Predstava za djecu TOBIJA – Pozorište mladih Sarajevo
Igraju: Mario Drmač i Belma Lizde Kurt

Subota, 12. 12.
Predstava za djecu Mutiša i Kvariša -Art teatar Tuzla
Igraju: Midhat Kušljugić, Edis Žilić i Jasmina Dedić

Nedjelja, 13. 12.
Predstava za djecu Tvornica snova – Gradsko pozorište Živinice
Režija: Emir Ibrahimović i Adi Glavinić

Promocija zbirke i predstave počinju od 18:00 sati.

Dramska radionica će se održati 12. 12. u terminu od 11:00 – 13:00 sati samo za učesnike Dramskog studija pod rukovodstvom glumca Emira Ibrahimovića.

Pokrovitelji festivala su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za kulturu sport i mlade TK, Fondacija za izdavaštvo Sarajevo, te Grad Živinice.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU