Ubijena starija ženska osoba u Sarajevu, privedeno više osoba

U Sarajevu je sinoć prijavljeno ubistvo starije ženske osobe.

Tim povodom oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

  • Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva starije ženske osobe na području općine Stari grad Sarajevo, u ovom momentu, u cilju interesa istrage, ne možemo dati više informacija.

Više lica je dovedno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se provodi kriminalistička obrada, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Obzirom da se u vezu sa ovim krivičnim djelom, prema do sada prikupljanim saznanjima, dovodi više maloljetnih osoba, ne možemo davati detaljnije informacije uvažavajući i odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku – saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako Avaz nezvanično saznaje, staricu su udavile maloljetne unuke, a onda sve pokušale prikazati kao prirodnu smrt. (Fena)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU