Ubijeno više od 23 tisuće ruskih vojnika – TNTportal.ba

Od početka ruske invazije 24. veljače, više od 23.000 ruskih vojnika je poginulo u Ukrajini, kazao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

Osim toga, uništeno je više od 1.000 ruskih tenkova i gotovo 2.500 drugih vojnih vozila, rekao je u svom večernjem govoru Zelenskij, ističući da je teško procijeniti pravi razmjer gubitaka.

Moskva je ranije priznala da je više od tisuću Rusa ubijeno od početka rata, a procjenjuje da je broj poginulih ukrajinskih boraca veći od 23.000.

Ukrajinski predsjednik je također rekao da očekuje da će Rusija prikupiti “dodatne trupe” za napade u istočnoj Ukrajini i apelirao na rusku vojsku tijekom svog govora.

“Svaki ruski vojnik još uvijek može spasiti svoj život. Bolje vam je preživjeti. u Rusiji nego umrijeti u našoj zemlji“.

Istodobno, Danska će ukrajinskim oružanim snagama poslati 25 oklopnih transportera Piranha III i teške minobacače M10. Transporteri Piranha, koje je dizajnirala švicarska tvrtka Mowag, među najkorištenijim su oklopnim vozilima na svijetu, ali one koje se šalju u Ukrajinu su starijeg modela od onog koji se koristi u Danskoj. Osim ovih oklopnih transportera, Danska će Ukrajini poslati teške minobacače M10 i tisuće granata.

TNTportal.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU