Ubio suprugu i sina, pa izvršio samoubojstvo. Kćerka se spasila skočivši kroz prozor

Umirovljeni policajac M.D. (52) sinoć je u podgoričkom naselju Tološi ubio suprugu V.D. (50) i sina Đ.D. (13), a potom izvršio samoubojstvo, objavio je N1.

Tragedija se, rečeno je “Vijestima” u Upravi policije, desila pola sata nakon ponoći. M.D. je iz vatrenog oružija usmrtio suprugu i sina.

U priopćenju Uprave policije se navodi da je M.D. bio njihov umirovljeni službenik, dok je V.D. bila prosvjetni radnik.

“Na licu mjesta uviđaj je izvršen od strane državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uz sudjelovanje vještaka balističke struke i službenika Odjeljenja sigurnosti Podgorica. Prema, za sada raspoloživim informacijama pištolj koji je korišten kao sredstvo izvršenja ovog djela je bio u privatnom posjedu. Na licu mjesta su pronađena još dva komada vatrenog oružja za koja će pripadnici policije utvrditi da li su bila u legalnom posjedu”, priopćeno je iz Uprave policije.

Dodaju da prema podacima sa kojima za sada Uprava policije raspolaže sumnja se da je motiv izvršenja ovog djela “akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim stanjem člana obitelji, dječaka koji je lišen života”.

Vera Drobnjak (50) je bila profesorica crnogorskog jezika i književnosti u osnovnoj školi. Njen suprug koji je izvršio ovaj zločin, radio je prije kao inspektor Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenje.

Susjedi su ispričali kako se oko ponoći iznenada čula buka iz njihovog stana.

“Svađa je bila žučna i uglavnom su se čuli glasovi roditelja, a ponekad i glas dječice. Uzeo je oružje i počeo da ubija svoje ukućane, a kćerka je iskočila kroz prozor u pidžami kad je vidjela kako joj je otac ubio majku i brata”, rekao je jedan od susjeda za Kurir.

Kćerka je zadobila povrede, a sin koji je ubijen imao je zdravstvenih tegoba.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU