Učenici OŠ „Grbavica I“ uživaju na novim sportskim terenima

Nedavno su otvoreni novi sportski tereni osnovne škole „Grbavica I“ čija sanacija je započela u septembru prošle godine. Ukupno 570 učenika ove škole će moći uživati u kvalitetnim terenima koji su posljednji put renovirani prije 1997. godine, potvrđeno je iz Novog Sarajeva.

Projekt obnove dvorišta OŠ “Grbavica I” koštao je 257.000 KM. Općina Novo Sarajevo je izdvojila 130.000 KM za samu obnovu i nadzor nad radovima, dok je Švedska kroz UNDP-ov projekat PIPLS donirala 87.000 KM, a sredstva Federalnog ministarstva kulture i sporta iznosila su 40.000 KM.

Sanacija sportskih terena OŠ „Grbavica I“ uključivala je radove na tri sportska igrališta za mali nogomet, košarku i odbojku, kao i uređenje pristupne staze. Postavljeni su novi koševi, odbojkaška mreža, klupe i kante za smeće.

Ova škola ima veliki broj učenika s poteškoćama u kretanju, pa je pri obnovi terena posebna pažnja posvećena njihovim potrebama.

Škola „Grbavica I“ je poznata po sportskim uspjesima svojih učenika/ca, a obnova terena će dodatno motivisati učenike da se bave sportom, poboljšaju svoje zdravlje i osiguraju sigurnost.

Općina Novo Sarajevo je jedina jedinica lokalne samouprave iz Sarajeva koja je postigla najbolje rezultate u implementaciji aktivnosti u okviru projekta PIPLS, te dobila sredstva za realizaciju projekta obnove dvorišta OŠ “Grbavica I” kroz Javni poziv.

Ovaj projekt je dio Projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini (PIPLS) koji finansira Švedska, a sprovodi Razvojni program UN-a u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Općina Novo Sarajevo.

Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU