Udes kod Posušja: Porodica iz Travnika teško povrijeđena na putu prema moru, među njima dvoje maloljetne djece
udes kod posušja: porodica iz travnika teško povrijeđena na putu prema moru, među njima dvoje maloljetne djece

Jutros je oko 7:20 sati na magistralnoj cesti Tomislavgrad – Posušje, u mjestu Mrkodol došlo do teške prometne nesreće u kojoj su četiri osobe povrijeđene, potvrđeno je za Hercegovina.info iz Ureda za informiranje MUP-a Kantona 10.

U ovoj nesreći učestvovao je automobil VW Touran za čijim je upravljačem bila osoba M.H. (1990.) iz Travnika, te teretno vozilo (kombi) Renault za čijim upravljačem je bila osoba M.J. (2003.) iz Mostara.

Kako je potvrđeno iz Ureda za informiranje MUP-a Kantona 10, četiri osobe iz vozila VW Touran su zadobile teške tjelesne povrede, među kojima je dvoje djece. Vozač kombi vozila je prošao bez povreda.

Osim vozača Tourana, povrijeđena je i osoba A.H. (1971.), te djeca koja su 2017. i 2018. godište. Svi su članovi iste porodice i svi su iz Travnika. Osoba A.H. i dijete rođeno 2018. godine su zbog težine povreda transportirani u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, dok su vozač Tourana i drugo dijete prebačeni u kantonalnu bolnicu u Livnu.

Zbog ove nesreće saobraćaj je na tom dijelu ceste obustavljen, te se preusmjerava obilaznim cestama. O svemu je obaviješten i dežurni tužitelj Tužiteljstva K10 koji rukovodi uviđajem. Uviđaj obavljaju službenici Policijske uprave Tomislavgrad.

udes kod posušja: porodica iz travnika teško povrijeđena na putu prema moru, među njima dvoje maloljetne djeceIzvor: ( www.vitez.info / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU